50 dag tankih, ploščatih rezancev
1 kg piščančjega mesa (v kosih)
2 manjša krompirja
1 večja čebula
2 stroka česna
1 srednje velika bučka
2 večja korenčka
1 manjša repa
20 dag čičerike
5 dag masla
3 žlice olivnega olja
sol, poper
malo cimeta
1 jušna žlica mešanice ras el hanut (ali po pol žličke klinčkov, kurkume, ingverja, kardamoma, čilija, muškatnega oreška, koriandra in popra)
Čičeriko namočimo in pustimo stati čez noč. Čebulo in česen drobno sesekljamo, korenje, bučko in repo narežemo na majhne koščke. V večji ponvi segrejemo maslo in malo olja, dodamo čebulo in česen, nekajkrat premešamo, potem dodamo kose mesa. Pečemo jih nekaj minut, potem dodamo vse začimbe (dodamo lahko tudi muškat, mlet koriander, kumin) in premešamo, da je meso obdano z začimbami. Potem v posodo stresemo čičeriko in toliko vode, da so sestavine pokrite. V pokriti posodi in na srednjem ognju kuhamo 30-40 minut, potem pa dodamo narezano zelenjavo. Preverimo ali je jed dovolj začinjena in po potrebi dodamo katero od začimb, potem jo v pokriti posodi znova kuhamo, tokrat 15-20 minut oziroma dokler se zelenjava popolnima ne zmehča.
Tačas pripravimo rezance. Skuhamo jih na pari ali pa v vreli vodi in jih dobro odcedimo ter osušimo. Prelijemo jih z malo olja, potem jih z vilicami zrahljamo in damo v večjo skledo. Po vrhu naložimo kose mesa in prelijemo z nekaj žlicami omake, preostalo omako damo na mizo posebej. Jed okrasimo z malo čičerike in potresemo s sesekljanim koriandrom. Dodatno lahko jed okrasimo tudi s krhlji trdo kuhanih jajc.
