1 svinjska ribica
sol, poper
10 dag suhih sliv brez koščic
vejica timijana
2 lista lovorja
1 žlica gorčice
2 žlici svinjske masti
3 rdeče čebule
0,5 dl rdečega vina
ščepec cimeta
1 žlica sladkorja
Meso natremo s soljo in poprom, naredimo zareze tako, da lahko vanje potisnemo suho slivo. Nato meso premažemo z gorčico. V ponvi segrejemo mast ali olje in ribico z vseh strani spečemo do zlato rjave barve. Potem jo premestimo v rahlo namaščen pekač, dodamo žlico belega vina in žlico vode ali jušne osnove, lovor in timijan ter v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pečemo 40 minut. Vmes meso nekajkrat obrnemo in zalivamo s sokom, ki nastane med pečenjem.
Za čebulno marmelado najprej narežemo čebulo na čim tanjše rezine (lahko je tudi naribana na kuhinjski ribež za zelje), potem jo damo v ponev, v kateri se je peklo meso (po potrebi pred tem dodamo še malo maščobe). Solimo in popramo, potem čebulo na zmernem ognju med občasnim mešanjem pražimo 20 do 30 minut. Biti mora povsem mehka, nato jo zalijemo z vinom, premešamo, posujemo s sladkorjem in malo cimeta ter na majhnem ognju pustimo še 20 minut oziroma dokler tekočina ne povre, čebula pa je povsem zmehčana. Po potrebi čebulo še dodatno začinimo (dodamo lahko tudi nekaj kapljic balzamičnega kisa). Pustimo jo na toplem.
Pečeno svinjsko ribico narežemo na rezine. Na krožnik damo najprej malo čebulne marmelade, na njo položimo rezino ali dve mesa in prelijemo s sokom od pečenja. Postrežemo z dobro začinjenim pire krompirjem (dodamo mu malo sveže drobno naribane zelene ali sesekljana zelišča).
