500 g maskarpone sira
3 dl sladke smetane
štiri liste želatine
tri jajca
vrečka vaniljevega sladkorja
dve zvrhani žlici sladkorja
breskve, jagode, borovnice
Želatino namočimo v mrzli vodi. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Maskarpone stepemo z rumenjaki, dodamo vaniljev sladkor. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sladkor in stepemo, da je sneg bleščeč. Stepemo tudi sladko smetano. Želatino ožamemo in jo v malo tekočine (liker, vino, voda, po želji) razpustimo ter takoj vmešamo v maskarpone. Vmešamo še sneg iz beljakov (najprej vmešamo tretjino snega, ko je zmes z maskarpone sirom enakomerna, pa dodamo preostali sneg) in na koncu sladko smetano. Sadje narežemo na kocke ali tanke rezine.
Podolgovat model obložimo s prozorno folijo in stresemo v posodo tretjino kreme. Po kremi razporedimo sadje, ki ga prej potresemo z malo sladkorja v prahu. Potem pokrijemo z drugo tretjino kreme in znova dodamo sadje ter vse skupaj še enkrat ponovimo. Model damo za nekaj ur v hladilnik, najbolje čez noč. Preden sladico postrežemo, jo zvrnemo na podolgovat pladenj, odstranimo folijo in jo okrasimo s sadjem, za lepši videz lahko dodamo še nekaj lističev mete ali melise. Preden v model naložimo drugo plast kreme in sadje, lahko prvo plast prekrijemo z baby piškoti, pred tem jih na hitro namočimo v kavi (tej lahko dodamo malo ruma, konjaka, marsale, prošeka ali kavnega likerja). Sladica bo tako šo bogatejšega okusa.
