50 dag mehkih, zrelih sliv
125 dag masla
12 dag moke
1 čajna žlička pecilnega praška
6 dag pšeničnega zdroba
ščepec soli
2 večji jajci
15 dag sladkorja
1/2 čajne žličke cimeta
1/2 čajne žličke ruma
1 dl mleka
Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se povsem zmehča. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo. Slive umijemo, obrišemo, razpolovimo in odstranimo koščice. Maslo in sladkor stepamo, dokler zmes ne postane suha in penasta, nato eno po dodamo jajci, cimet in rum. Postoma dodajamo moko in pšenični zdrob ter mleko, mešalnik naj bo ob tem nastavljen na najnižjo hitrost. Če je testo pregosto in se drobi, dodamo še malo mleka. Testo mora biti mehko in rahlo. Damo ga v okrogel pekač s premerom 24 cm in ga poravnamo. Nekaj sliv vtisnemo v testo, nekaj pa jih naložimo po vrhu testa s prerezano polovico navzdol.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija in kolač pečemo 45 do 50 minut. Po vrhu mora nastati zlato rjava skorjica. Ali je kolač pečen, preverimo z zobotrebcem ali kovinsko paličico; zapičimo jo v sredino pekača, in če na njej ni sledi testa, je kolač pečen. Vzamemo ga iz pečice in pustimo pet minut v pekaču, potem ga previdno odpremo in damo pecivo na kuhinjsko rešetko, da se povsem ohladi. Preden postrežemo, kolač obilno posujemo s sladkorjem v prahu.
