30 dag stročjega fižola
2 večja korenčka
20 dag klobase chorizo (ali podobne, kulen na primer)
1 manjša čebula
2 stroka česna
3 srednje veliki paradižniki
sol, poper
1 žlička koprca
olivno olje
Stročji fižol operemo, odstranimo nitke in odrežemo vršičke. Skuhamo ga in potem narežemo na manjše kose. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje. Klobaso narežemo na 5 milimetrov debele kolobarje, če so ti večji, jih prerežemo na pol. Čebulo in česen sesekljamo. Paradižnik očistimo semenja in ga narežemo na majhne kocke.
V ponvi segrejemo olje. Namesto olivnega olja lahko uporabimo drugo olje, maslo ali mast. Dodamo sesekljano čebulo in jo med mešanjem pražimo, da uplahne. Potem dodamo sol in poper, koprc ter narezano klobaso. Ko se klobasa nekoliko zmehča in spusti maščobo, dodamo česen in narezan stročji fižol. Premešamo in dodamo paradižnik, zalijemo z malo vode. Kuhamo na zmernem ognju v pokriti posodi okoli 15 minut, potem jed poskusimo. Če želimo več omake, dodamo malo paradižnikove mezge in vode in jed še malo kuhamo. Po potrebi jo še solimo in popramo, na koncu pa dodamo še malo koprca.
