50 dag annellettov (testenin v obliki obročkov)
75 dag mešanega mletega mesa (teletina in svinjina)
15 dag graška
1 srednje velika čebula
1 steblo zelene
1 srednje velik korenček
1 korenina peteršilja
sol, poper
malo rožmarina
0,3 dl belega vina
2 dl jušne osnove
1 konzerva paradižnikovih kock
5 dag parmezana
15 dag mocarele
sesekljan peteršilj
olivno olje
Testenine skuhamo (pazimo, da se ne prekuhajo) in jih shranimo na toplem (najbolje v cedilki, ki jo pokrijemo). Čebulo, korenje, peteršilj in zeleno drobno sesekljamo. Olje segrejemo, naj ne bo prevroče. Dodamo čebulo, korenje, peteršilj in zeleno ter pražimo nekaj minut, da se sestavine nekoliko zmehčajo. Potem dodamo meso, ga s kuhalnico razdrobimo, da ni grudic, in ga pražimo do rjave barve. Solimo in popramo, dodamo še rožmarin, premešamo, zalijemo z vinom, na koncu pa dodamo še jušno osnovo, grašek in paradižnik. Premešamo, po potrebi dodamo še malo paradižnikove paste. Na koncu vmešamo še nariban parmezan. Zmes mora biti gosto tekoča. Če bo preveč gosta, bo jed na koncu preveč suha, saj testenine med peko vpijejo tekočino.
Pekač namažemo z olivnim oljem, stresemo vanj kuhane testenine in omako. Temeljito premešamo, da je omaka enakomerno razporejena med testeninami. Mocarelo naribamo ali narežemo na rezine in jo naložimo po vrhu. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 15 do 20 minut.
Timballo je italijanska jed, še posebno priljubljena na Siciliji, kjer jo pripravljajo s testeninami v obliki obročkov. Jed sicer pripravljajo tudi z različnimi drugimi sestavinami in vrstami testenin, lahko pa tudi z rižem ali krompirjem namesto testenin. Ponekod jo po vrhu obložijo s pečenimi rezinami jajčevcev. Večinoma jo pripravijo v okroglem pekaču.
