S kuhalnico po svetu: Piščančje prsi z zelenjavo

Postrežemo jih s poljubno svežo solato.

Datum 23. avgust 2025 07:00
Čas branja 2 min

2 kosa piščančjih prsi

25 dag brokolija

3 večji korenčki

1 konzerva koruznih storžkov

2,5 dl sladke smetane

1 žlička gorčice

1 šopek mešanih svežih zelišč

sol, poper

ščepec mlete sladke paprike

maslo

 

Prsi operemo in dobro osušimo, natremo jih s soljo in poprom ter sladko papriko. Za začinjanje lahko uporabimo tudi poljubno začimbno mešanico.

Brokoli razdelimo na manjše cvetove in jih pet minut kuhamo v vreli vodi, potem jih odcedimo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje, koruzne storžke pa odcedimo. Smetano zmešamo z gorčico, po želji lahko dodamo še malo česna v prahu. Zelišča sesekljamo (uporabimo peteršilj, drobnjak, liste zelene, meto, rožmarin ali pa kakšno že pripravljeno mešanico).

V ponvi segrejemo maslo in dodamo meso. Če so fileji večji oziroma debelejši, jih po dolgem prerežemo. Pečemo jih okoli 15 minut na zmernem ognju, vmes jih večkrat obračamo. Ko so fileji pečeni, jih prelijemo s smetano in dodamo sesekljana zelišča, ponev malo stresemo, da se sestavine lepo povežejo. V drugi ponvi na maslu prepražimo brokoli, korenje in koruzne storžke. Na krožnik damo meso, ga prelijemo z omako in naokoli naložimo zelenjavo.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
38%
280 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
286 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
115 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
50 glasov
Skupaj glasov: 731