2 kosa piščančjih prsi
25 dag brokolija
3 večji korenčki
1 konzerva koruznih storžkov
2,5 dl sladke smetane
1 žlička gorčice
1 šopek mešanih svežih zelišč
sol, poper
ščepec mlete sladke paprike
maslo
Prsi operemo in dobro osušimo, natremo jih s soljo in poprom ter sladko papriko. Za začinjanje lahko uporabimo tudi poljubno začimbno mešanico.
Brokoli razdelimo na manjše cvetove in jih pet minut kuhamo v vreli vodi, potem jih odcedimo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje, koruzne storžke pa odcedimo. Smetano zmešamo z gorčico, po želji lahko dodamo še malo česna v prahu. Zelišča sesekljamo (uporabimo peteršilj, drobnjak, liste zelene, meto, rožmarin ali pa kakšno že pripravljeno mešanico).
V ponvi segrejemo maslo in dodamo meso. Če so fileji večji oziroma debelejši, jih po dolgem prerežemo. Pečemo jih okoli 15 minut na zmernem ognju, vmes jih večkrat obračamo. Ko so fileji pečeni, jih prelijemo s smetano in dodamo sesekljana zelišča, ponev malo stresemo, da se sestavine lepo povežejo. V drugi ponvi na maslu prepražimo brokoli, korenje in koruzne storžke. Na krožnik damo meso, ga prelijemo z omako in naokoli naložimo zelenjavo.
