25 dag ajdove kaše
1 srednje velika čebula
2 stroka česna
sol, poper
manjši šopek peteršilja
25 dag piščančjega fileja
1 jušna žlica masla
ščepec timijana
3 dl jušne osnove
Ajdovo kašo speremo skozi cedilo. Meso natremo s soljo in poprom, ga narežemo na manjše kose in shranimo. Čebulo in česen drobno sesekljamo, sesekljamo tudi peteršilj. V ponvi segrejemo maslo in dodamo najprej čebulo. Pražimo, dokler ne uplahne, dodamo odcejeno ajdovo kašo. Pražimo nekaj minut, solimo in popramo, dodamo še česen, premešamo in zalijemo s toliko jušne osnove ali vode, da je kaša komaj pokrita. Na zmernem ognju kuhamo, dokler tekočina ne povre, potem znova zalijemo z juho ali vodo. Med kuhanjem dodamo timijan. Postopno zalivanje ponavljamo, dokler ajdova kaša ni kuhana. Medtem ko kuhamo kaszotto, v ponvi na maslu spečemo kose mesa. Ko ajdovo kašo umaknemo z ognja, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem. Po vrhu naložimo kose pečene perutnine in postrežemo.
Kaszotto je poljska inačica italijanske rižote, bi lahko rekli. Razen z ajdovo kašo jo pripravljajo tudi z ječmenom, jedi pa lahko dodamo tudi različno zelenjavo in gobe.
