Za podlogo:
25 dag mletih keksov
12 dag masla
5 dag rjavega sladkorja
3 dag kakava
5 dag kokosa
5 dag mletih mandljev
5 dag grobo mletih orehov
jajce
1 žlička vaniljevega ekstrakta
Za kremo:
10 dag masla
60 ml sladke smetane
11 dag sladkorja v prahu
1 žlička ekstrakta vanilje
Za glazuro:
15 dag temne čokolade
2 žlici masla
V manjši posodi na zmerni temperaturi segrejemo maslo, posodo umaknemo z ognja, vmešamo sladkor in kakav. Premešamo, v zmes vtepemo jajce in posodo vrnemo na ogenj. Med mešanjem kuhamo, da se zmes zgosti (okoli dve minuti), potem jo znova umaknemo z ognja in dodamo mlete kekse, mandlje, orehe, kokos in vaniljo. Dobro premešamo, da nastane enakomerna zmes, potem jo stresemo na pekač velikosti 20 x 25 cm, jo poravnamo, pokrijemo s plastično folijo in damo v hladilnik, da se strdi.
Za kremo najprej z mešalnikom stepemo maslo. Ko postane svetlo in rahlo, dodamo preostale sestavine in mešamo, da dobimo gladko kremo.
Ko se je podloga v hladilniku strdila, nanjo nanesemo kremo in jo lepo poravnamo, nato pekač znova postavimo v hladilnik, da se krema strdi.
Za glazuro stopimo na pari (ali v mikrovalovni pečici) maslo in čokolado, premešamo, da se izognemo grudicam čokolade, in zlijemo na kremo. Z lopatko glazuro lepo poravnamo, počakamo, da se ohladi oziroma strdi, potem pecivo narežemo na kvadrate ali pravokotnike.
Ploščice nanaimo so ena najbolj priljubljenih sladic v Kanadi. Prvič se pecivo omenja leta 1950, izhaja pa iz istoimenskega mesteca v Britanski Kolumbiji, kjer so celo razpisali tekmovanje za najboljši recept. Ta je zdaj na uradnem seznamu nacionalnih receptov.
