2 cela piščančja fileja
40 dag sladkega rdečega grozdja
sol, poper
ščepec mlete rdeče paprike
česen v prahu
origano
maslo
1 žlica sladkega rdečega vina
1 žlička sladkorja
Meso operemo in osušimo. Zmešamo sol, poper, mleto papriko (lahko uporabimo tudi dimljeno), česen v prahu in origano ter z mešanico natremo meso (za začinjanje lahko uporabimo tudi že pripravljeno mešanico začimb za piščanca). V ponvi segrejemo maslo in zrezke na močnem ognju pečemo nekaj minut na vsaki strani, potem ogenj zmanjšamo in meso pečemo še 10 do 15 minut.
V drugi ponvi prav tako segrejemo malo masla. Večje grozde razdelimo na več manjših, nekaj grozdnih jagod odtrgamo s pecljev in grozde stresemo na segreto maslo. Posipamo s sladkorjem, premešamo in zalijemo z vinom. Ogenj zmanjšamo in pustimo grozdje v ponvi, dokler se jagode ne zmehčajo. Če vino prehitro izpari, ga dodamo še kakšno žlico ali pa malo vode, odvisno od tega, kako močan okus želimo.
V tem primeru najprej spečemo meso, potem pa v času, ko nekaj minut počiva na toplem, na rešetkah ali plošči, kjer smo pekli meso, spečemo še grozdje.
