25 dag riža basmati
15 dag cvetače
5 majhnih koruznih storžkov (iz pločevinke)
1 srednje velika bučka
15 dag sira paneer
1 srednje velika čebula
3 stroki česna
3 srednje veliki paradižniki
2 dl kokosovega mleka
1 dl sladke smetane
po ena mala žlička mletega kumina, kurkume, sesekljanega svežega ingverja in mletega koriandra
ščepec muškatnega oreška
1 žlička kosmičev čilija
sol, poper
belo olje ali prečiščeno maslo (1 jušna žlica)
šopek listov koriandra
Cvetačo natrgamo na manjše cvetove, bučko narežemo na kocke ali kolobarje, čebulo sesekljamo, česen stisnemo, paradižnik narežemo na manjše kocke. V ponvi razpustimo prečiščeno maslo ali olje in dodamo sesekljano čebulo. Premešamo in ko postekleni, dodamo nariban ingver in stisnjen česen ter kurkumo, koriander in muškat ter sol, čili in poper. Premešamo, dodamo žlico ali dve vode, potem v ponev stresemo narezan paradižnik. Na zmernem ognju kuhamo pet do deset minut, vmes po potrebi dodamo žlico ali dve vode. V ponev potem damo še cvetačo, na kocke narezan sir paneer, bučko in koruzne storžke, zalijemo s kokosovim mlekom, premešamo in jed kuhamo 10 do 15 minut na majhnem ognju. Nato dodamo še sladko smetano, ki bo kari zgostila, in po želji še katero od začimb. Ko ogenj ugasnemo, naj jed v pokriti posodi počiva še deset minut, preden jo postrežemo. Potresemo jo s sesekljanim koriandrom. Jed postrežemo s kuhanim rižem ali katerim od indijskih kruhov, dodamo ji lahko malo leče in čičerike ter drugo zelenjavo, tudi krompir.
