60 dag mletega mesa
1 manjša čebula
2 korenčka
1 rezina zelene
1 manjši por
5 dag graha
10 dag stročjega fižola
po 1/2 zelene in rdeče paprike
1 manjša konzerva koruze
po želji nekaj cvetov cvetače in brstičnega ohrovta
sol, poper
sesekljan peteršilj
olivno olje
Pripravimo si poljubno mešanico mletega mesa ali samo eno vrsto, ravnamo se po lastnem okusu. Čebulo drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kocke, por narežemo na kolobarje (pred tem ga dobro umijemo, še posebno med listi, da ne ostane nič zemlje, ki se tam rada nabira), tudi zeleno in obe vrsti paprike narežemo na kocke. Stročji fižol narežemo na dva do tri centimetre dolge kose in ga, tako kot grah, blanširamo v malo slane vode in potem odcedimo. Cvetačo natrgamo na majhne cvetove, brstični ohrovt prerežemo na pol, koruzo odcedimo.
V primerno veliki in visoki ponvi segrejemo maščobo (namesto olivnega olja lahko uporabimo katero koli drugo maščobo, tudi svinjsko mast ali maslo). Dodamo sesekljano čebulo in jo na zmernem ognju med mešanjem pražimo, dokler ne uplahne. Potem dodamo meso in ga s kuhalnico razdrobimo, da ni grudic. To si lahko nekoliko olajšamo, če v ponev dodamo žlico ali dve vina. Meso pražimo, da se nekoliko zapeče oziroma dobi temno rjavo barvo. V ponev stresemo korenje, zeleno, por, koruzo, cvetačo in ohrovt, če ju uporabimo, ter grah in fižol. Nekajkrat premešamo, solimo in popramo ter dodamo malo sesekljanega peteršilja. Po nekaj minutah dodamo še obe vrsti paprike, ponovno premešamo in pustimo na zmernem ognju še nekaj minut. Na koncu jed še dodatno začinimo s soljo in poprom in posujemo s sesekljanim peteršiljem.
