3 korenčki
2 peteršiljeva korena
1 rezina zelene
1 majhen por
50 dag mesnatih telečjih kosti in nekaj mesa
2 žlici belega olja
3 listi lovorja
4 brinove jagode
50 dag mlade rdeče pese skupaj z listi
2 žlici masla
sol, poper
sok ene limone
ščepec sladkorja
4 jajca
10 majhnih mladih krompirjev
25 dag prekajene šunke
Korenje, peteršilj, zeleno in por narežemo na večje kose in jih skupaj s kostmi in mesom damo v posodo, dodamo lovor in brinove jagode ter dolijemo dva litra vode. Zavremo, ogenj zmanjšamo in vsebino kuhamo 90 minut. Juho precedimo, s kosti odstranimo meso, kos mesa natrgamo in shranimo. Koreničje prihranimo in ga postrežemo ob juhi ali uporabimo za kakšno drugo jed. Jajca trdo skuhamo, skuhamo tudi krompir, šunko narežemo na kocke in jo prepražimo. Jajca lahko tudi poširamo ali spečemo na oko. Peso temeljito operemo. Gomolj olupimo in naribamo, liste narežemo. V ponvi segrejemo maslo in naribano peso pražimo nekaj minut, dodamo liste in jih prav tako pražimo nekaj minut, da uplahnejo. Solimo in popramo, dodamo še sladkor in limonin sok, potem dolijemo precejeno juho in dodamo še natrgano meso ter kuhamo pet do deset minut. Dolijemo toliko tekočine, kolikor gosto juho želimo. Juho na krožniku ali v skledi okrasimo z jajci, narezanim krompirjem, kockami pečene šunke in sesekljanimi zelišči (koprc se najbolj poda k pesi, dodamo pa lahko še liste mladega česna). Posujemo še malo soli in popra ter takoj postrežemo.
