- za testo:
20 dag moke
ščepec soli
8 dag hladnega masla
125 ml hladne vode
- za nadev:
80 dag čebule
2 jedilni žlici masla
125 ml mleka
125 ml polnomastne sladke smetane
3 jajca
2 jušni žlici drobtin
malo muškatnega oreška
sol, poper
Za testo najprej presejemo moko s soljo, potem pa po moki naložimo maslo, narezano na manjše koščke. S prsti iz masla in moke naredimo drobtine, potem pa na vrhu kupa naredimo vdolbino, dodamo vodo in hitro zgnetemo testo. Biti mora gladko, brez grudic. Zavijemo ga v folijo in damo za eno uro na hladno. Potem ga razvaljamo na krog s premerom 26 do 28 cm, ga damo v model za pite in testo na več mestih prebodemo z vilicami. Damo ga na hladno, dokler ne pripravimo nadeva.
Za nadev čebulo narežemo na polmesece. V ponvi segrejemo maslo in dodamo čebulo, jo nekoliko posolimo in na majhnem ognju med občasnim mešanjem pustimo, da uplahne, ne sme pa porjaveti. Potem jo ohladimo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zmešamo mleko, smetano, jajca, muškat, sol in poper. Po razvaljanem testu potresemo drobtine in potem dodamo zmehčano in ohlajeno čebulo (nekaj je lahko prihranimo in naložimo po vrhu pite), potem pa to prelijemo z mešanico mleka, smetane in jajc. Pečemo na najnižji rešetki 40 do 45 minut oziroma dokler ni pita po vrhu hrustljavo zapečena, na sredini pa čvrsta.
Tako pripravljena čebulna pita, imenuje se zibelecheuche, je priljubljena po vsej Švici, najbolj pa v Bernu. V nekaterih regijah jo pripravljajo z dodatkom šunke, tej pravijo bölletünne, značilna pa je za kanton Schaffhausen z istoimenim glavnim mestom.
