10 dag dolgozrnatega riža
2 večja korenčka
1 manjša kumara
1 srednje velik mango
1 manjša paprika
1 manjši avokado
šopek koriandra ali peteršilja
pest mandljev, narezanih na paličice
sok ene limone
sol, olje
Riž splahnemo in ga skuhamo v malo slani vodi, potem ga odcedimo. Korenje ostrgamo, ga prerežemo na pol in z ostrim nožem ali strgalom za lupljenje krompirja narežemo na tanke trakove. Mango olupimo in narežemo na kocke. Kumaro dobro umijemo in obrišemo ter narežemo na tanke kolobarje. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in ga olupimo ter narežemo na kocke. Tako ga pokapljamo z malo limoninega soka.
V skledo s širokim dnom ali na plitek krožnik damo riž in ga razporedimo po približno tretjini dna. Pokapljamo ga z limoninim sokom in prelijemo z malo olja. Okoli riža potem naložimo narezan avokado, mango, kumare, papriko, trakove korenja in narezane mandlje ter vse razen mandljev pokapljamo z limoninim sokom in malo olja. Na sredino sklede damo sesekljan koriander (ali peteršilj, če ne maramo koriandra). Solati lahko po želji dodamo tudi češnjev paradižnik, narezano stebelno zeleno, liste mlade špinače ali na manjše kose narezano rukolo.
