2 srednje velika podolgovata jajčevca
20 dag orehov
4 stroki česna
1 žlica belega vinskega kisa ali suhega belega vina
1 čajna žlička modrega grškega sena
1 čajna žlička mletega koriandra
ščepec kajenskega popra
semena granatnega jabolka za okras
Jajčevcem odstranimo pecelj in jih po dolgem narežemo na pet milimetrov debele rezine. Posujemo jih s soljo in pustimo stati pol ure, da spustijo tekočino, potem jih dobro obrišemo. Orehe grobo zmeljemo in jih damo v skledo. Česen naribamo in ga dodamo orehom, v skledo dodamo še kis, grško seno, sesekljan koriander in kajenski poper in zmes dobro premešamo. Nato dodamo 0,5 dl vode in premešamo, postopoma dodajamo še toliko vode, da dobimo gosto, mazavo zmes.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo nekaj žlic olja in pečemo rezine jajčevcev, dokler se ne zmehčajo in rahlo zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz ponve in pustimo na papirnatem prtiču, da odteče maščoba in se povsem ohladijo. Na hladne rezine jajčevca namažemo orehovo zmes in jih zvijemo v ruladico. Posujemo jih z malo koriandra in okrasimo s semeni granatnega jabolka.
Tako pripravljeni jajčevci so priljubljen prigrizek v Gruziji, originalno ime jedi je badrijani nigvzit. Podobne zvitke pripravljajo tudi v nekaterih drugih državah (Armenija, Uzbekistan), le sestavine se nekoliko razlikujejo (ponekod uporabijo svež sir, namesto koriandra koprc, ne dodajo grškega sena).
