3 večje, debelejše bučke
40 dag jagnjetine ali piščančjega fileja
10 dag srednjezrnatega riža
sol, poper
2 jušni žlici paradižnikove paste
1 žlička mlete rdeče paprike
ščepec kumina in mletega koriandra
pol žličke cimeta
2 stroka česna
1 manjša čebula
olivno ali belo olje
šopek peteršilja ali koriandra
Meso narežemo na koščke. Riž skuhamo v vreli, malo slani vodi, a ne do konca, na sredini naj ostane malo trd, potem ga odcedimo. Bučke umijemo, jih dobro obrišemo in odrežemo oba konca. Rez naj bo raven, da bo kolobar bučke stal pokonci. Bučke narežemo na pet do šest centimetrov debele kolobarje, lahko še kak centimeter več. Meso izdolbemo, a pazimo, da ostane dno kolobarja celo. Izdolbeno meso bučk sesekljamo, notranjost pa natremo z malo soli in popra.
Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo. Ko postekleni, jo potresemo s soljo; ko začne rjaveti, dodamo meso. Zlatorjavo ga zapečemo, potem dodamo na pol kuhan riž, sesekljano meso bučk in vse začimbe ter paradižnikovo pasto. Premešamo in na zmernem ognju pustimo nekaj minut, da se okusi prepojijo. Po želji dodamo še kakšno začimbo ali malo paste iz pečene paprike.
Pekač premažemo z oljem. Kolobarje napolnimo z mesno-riževim nadevom in jih damo v pekač. Po vrhu pokapljamo z malo olja ali damo na vsak kolobar malo masla. V pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo od 20 do 30 minut. Po želji lahko bučke tik pred koncem peke potresemo s sirom. Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem (mnogi namreč ne marajo vonja in okusa koriandra).
