40 dag tankega vlečenega testa
40 dag lososovega fileja
30 dag svežega sira (skuta ali rikota)
2 jajci
nekaj cvetov brokolija
sol, poper
5 češnjevih paradižnikov
majhen šopek peteršilja
olivno olje
Okrogel pekač premera 24 do 26 centimetrov premažemo z maslom ali oljem, damo na dno tri plasti testa, ostali del testa, ki gleda preko roba, obrnemo navznoter, da je obod nekoliko debelejši. Lososa narežemo na kocke. V ponvi segrejemo malo olja in ribje kocke na hitro opečemo. Brokoli natrgamo na majhne kose in ga samo blanširamo ter dobro odcedimo. Paradižnike prepolovimo, peteršilj drobno sesekljamo. Skuto ali rikoto mešamo z mešalnikom ali metlico in vmešamo jajci, solimo in popramo, na koncu vmešamo sesekljan peteršilj.
Mešanico sira in jajc naložimo na testo, potem v zmes vtisnemo pečene kose ribe in brokoli ter paradižnik. Pokapljamo z malo olivnega olja. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in pito pečemo 20 do 30 minut. Vrhnja plast mora biti nekoliko zapečena. Preden pito postrežemo, po njej posujemo malo peteršilja. Namesto tega lahko že v sveži sir dodamo koprc ali drobnjak pa timijan, tudi mešanica provansalskih zelišč bo pravšnji nadomestek peteršilja.
