1,5 kg zajčjega mesa s kostmi
3 žlice dijonske gorčice
5 dag račje masti ali prečiščenega masla
2 dl belega vina
20 dag sesekljane čebule
2 stroka česna
10 dag pancete
5 dl piščančje jušne osnove
1 žlica moke
5 večjih vejic pehtrana
6 dag polnomastne kisle smetane
sol, beli poper
Kose mesa natremo s polovico gorčice, pokrijemo s folijo in mariniramo nekaj ur, lahko tudi čez noč. Meso vzamemo iz hladilnika uro ali dve, preden začnemo pripravljati jed.
V ponvi segrejemo polovico maščobe in kose zajca zapečemo z vseh strani, potem jih vzamemo iz ponve ter shranimo v pokriti skledi. V ponev zlijemo vino in z leseno kuhalnico postrgamo po dnu, premešamo in z omako prelijemo zajca. V ponvi segrejemo preostalo maščobo, prepražimo čebulo in sesekljan česen, dodamo na kocke narezano panceto, solimo in popramo. Ko čebula uplahne in se panceta nekoliko zmehča, v ponev dodamo moko, premešamo in dolijemo jušno osnovo. Mešamo, da se ne naredijo grudice, potem v omako damo meso skupaj s tekočino, ki se je nabrala v skledi. V ponvi zajca dušimo 15 minut. Tačas vključimo pečico na 160 stopinj. Vsebino ponve stresemo v pekač in pustimo v pečici 70 do 90 minut oziroma dokler se meso povsem ne zmehča. Vzamemo ga iz pekača, sok, ki se je nabral med pečenjem, pa skupaj s preostankom gorčice in kislo smetano spasiramo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Omako po potrebi dodatno začinimo, na koncu dodamo še lističe pehtrana. Z omako prelijemo zajca. Zraven lahko ponudimo kuhane hruške z brusnicami, kot prilogo pa kruhove cmoke, riž ali pire krompir.
Tako pripravljen zajec je priljubljena jed v Franciji.
