po 3 piščančja bedra in krače
15 dag arašidovega masla
1 srednje velika čebula
1 jušna žlica sveže naribanega ingverja
5 strokov česna
3 večji paradižniki ali ena 400 gramska konzerva pelatov
4 srednje veliki sladki krompirji
sol, poper
3 žlice belega olja
6 dl piščančje jušne osnove
1 šopek listov koriandra
pest oluščenih neslanih arašidov
Meso natremo s soljo in poprom, čebulo in česen drobno sesekljamo, sladki krompir narežemo na kocke. Če uporabimo svež paradižnik, ga narežemo na koščke, semenje in tekočino odstranimo, če pa uporabimo pelate, jih narežemo na manjše kose.
V ponvi segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani, potem ga vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev dodamo še malo olja, stresemo vanjo narezano čebulo, česen in ingver ter potresemo s soljo in poprom. Med mešanjem pražimo nekaj minut in ko se čebula nekoliko zmehča, vrnemo v ponev meso. Premešamo, dodamo narezan sladki krompir, paradižnik in štiri decilitre jušne osnove ter kajenski poper, če želimo bolj pikantno jed. Preostala decilitra jušne osnove zmešamo z arašidovim maslom in dodamo v ponev. Sestavine previdno premešamo in na zmernem ognju, v pokriti posodi, kuhamo 45 do 50 minut oziroma dokler meso ni povsem mehko. Med kuhanjem ponev večkrat stresemo, izogibamo se mešanju s kuhalnico. Ko je meso kuhamo, ga vzamemo iz posode in odstranimo kosti, meso pa natrgamo na kose in vrnemo v obaro. Jed pokusimo in po potrebi še solimo ali popramo. Tik preden postrežemo, jed potresemo s sesekljanimi praženimi arašidi.
Tako pripravljena jed z originalnim imenom hkatenkwam izvira iz Gane, podobno jed pa pripravljajo tudi v drugih državah zahodne Afrike.
