25 dag tofu sira
5 dag kvinoje
1 jušna žlica črnega sezama
20 dag brokolija
15 dag korenja
10 dag poljubnih gob
1 šalotka
1 strok česna
5 češnjevih ali drugih manjših paradižnikov
2 vejici peteršilja
sol, poper
olivno olje
sok ene limone ali limete
1 mala žlička gorčice
malo masla
Brokoli natrgamo na manjše cvetove, korenje narežemo na debelejše paličice in oboje blanširamo. Peteršilj drobno sesekljamo. Sezam prepražimo v ponvi, kvinojo skuhamo in dobro odcedimo. Še nekoliko mlačno zmešamo s prepraženim sezamom, dodamo malo soli in popra. Ko je mešanica povsem hladna, dodamo malo sesekljanega peteršilja. Česen in šalotko drobno narežemo. Tofu narežemo na kocke. Gobe umijemo in jih osušimo ter narežemo na rezine, paradižnik prerežemo na pol. Če je večji, ga narežemo na krhlje.
V ponvi segrejemo olje, dodamo maslo. Premešamo in ko se maslo razpusti, dodamo gobe. Premešamo, solimo in popramo. Ko izpari voda, ki jo spustijo gobe, dodamo malo sesekljanega peteršilja in česen. Po želji lahko dodamo še malo timijana in žlico vina. Premešamo, preverimo ali je treba dodati sol ali poper in pustimo nekaj minut na zmernem ognju, da so gobe povsem nared.
V drugi ponvi prav tako segrejemo olivno olje in maslo, dodamo na kocke narezan tofu in ga hrustljavo zapečemo.
Na krožnik lepo naložimo posamezne sestavine. Olivno olje zmešamo z limoninim sokom in gorčico ter pokapljamo po zelenjavi, gobah in siru, na koncu jed potresemo še s peteršiljem.
Namesto peteršilja lahko uporabimo koriander, kvinoji pa lahko dodamo mlet kumin, ščepec muškatnega oreška, malo dimljene rdeče paprike ali poljubno mešanico začimb. Namesto tofuja lahko uporabimo običajen sir za žar.
