4 kosi svinjske vratovine
sol, poper
česen v prahu
1 jušna žlica gorčice
1 dl sladke smetane
1 žlica belega suhega vina
ščepec mlete paprike
10 dag mesnate slanine
20 dag stročjega fižola
40 dag krompirja
belo olje ali mast
šopek peteršilja
Krompir olupimo, narežemo na večje kocke in ga skuhamo, potem ga odcedimo in shranimo na toplem (najbolje nad paro). Meso natremo s poprom in soljo ter česnom v prahu, na koncu po njem potresemo še malo mlete paprike. Stročji fižol skuhamo in narežemo na štiri do pet centimetrov dolge kose. Slanino narežemo na kocke.
V ponvi segrejemo maščobo in z obeh strani hrustljavo zapečemo meso, potem ga vzamemo iz ponve in pustimo na toplem. Na maščobi od pečenja zapečemo kocke slanine in jih zmešamo s stročjim fižolom. V drugi ponvi segrejemo olje in stresemo vanjo suh, dobro odcejen krompir in ga hrustljavo zapečemo. Medtem meso vrnemo v ponev, v kateri smo ga zapekli, in ga na zmerni vročini znova dobro segrejemo. V skodelici zmešamo gorčico, sladko smetano in vino, zmes zlijemo k mesu. Ponev rahlo stresemo, da se omaka lepo porazdeli. Če je omake premalo, dodamo še malo smetane in gorčice ter po potrebi še solimo in popramo, na koncu, tik preden ponev umaknemo z ognja, pa dodamo še sesekljan peteršilj. Če želimo omako bolj močnega, izrazitega okusa, lahko po tem, ko opečemo kocke slanine, v ponvi prepražimo na tanko narezano čebulo - in ko ta uvene oziroma začne rjaveti, dodamo meso in potem nadaljujemo po receptu. Na vsak krožnik damo kos mesa, prelijemo z omako, dodamo nekaj stročjega fižola s slanino in hrustljavo pečen krompir ter postrežemo s poljubno solato.
