100 dag masla
145 dag sladkorja
18 dag moke
25 dag korenja
naribana lupinica polovice pomaranče
pol žličke mletega cimeta
4 jajca
1 žlička pecilnega praška
0,5 dl mleka
4 žlice sladke smetane
12 dag mletih orehov
ščepec soli
80 dag marelične marmelade
15 dag sladkorja v prahu
4 žlice pomarančnega likerja
3 dag orehovih jedrc
marcipanovi korenčki za dekoracijo
Moko presejemo s soljo in pecilnim praškom, maslo zmehčamo, jajca ločimo na rumenjake in beljake. Korenje najprej ostrgamo, potem pa na drobno naribamo ter ga zmešamo s smetano in mletimi orehi. Maslo penasto stepemo. Ko je svetlo in rahlo, dodamo pomarančno lupinico, sladkor in cimet ter jih gladko vmešamo. Postopoma dodajamo rumenjake, vmešamo enega po enega, nato pa počasi, žlico po žlico, dodajamo mešanico moke, soli in pecilnega praška ter mleko. Ko je testo enakomerno razmešano, dodamo še korenje s smetano in orehi.
Okrogel pekač, s premerom 24 ali 26 cm, po dnu obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo testo. Po vrhu ga lepo poravnamo in damo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo 40 do 45 minut. Ali je torta pečena, preverimo z zobotrebcem - zapičimo ga v sredini testa, in če na njem ni sledi, je to znak, da je testo pečeno. Vzamemo ga iz pečice in pustimo deset minut v pekaču, potem obod odstranimo.
Marmelado razmešamo, da je povsem gladka in premažemo po vrhu še mlačne torte. Iz sladkorja v prahu in pomarančnega likerja pripravimo preliv - sestavini temeljito zmešamo, da nastane gosto tekoča zmes - torto prelijemo tako, da nekaj glazure steče po robovih. Po vrhu naložimo orehova jedrca in korenčke iz marcipana in jo postrežemo.
