(RECEPT) Rižev puding z mandlji

​Tako pripravljen rižev puding je ena najbolj priljubljenih egiptovskih sladic, originalno ime zanjo je muhalabija.

Profimedia
Datum 26. januar 2020 03:01
Čas branja 1 min
Profimedia

Potrebujemo: 

​1,5 l polnomastnega mleka
10 dag kokosovih kosmičev ali sveže nastrganega kokosa
20 dag grobo sesekljanih mandljev
10 dag riževe moke
12 dag sladkorja
1 žlička rožne vode
7 dag sesekljanih pistacij
Kokosove kosmiče namočimo v decilitru mleka in pustimo eno uro, potem jih dobro odcedimo in skupaj z mandlji piriramo v multipraktiku.
​Riževo moko zmešamo z 2,5 dl mleka. Preostalo mleko damo v primerno posodo in dodamo kokosovo-mandljev pire in sladkor, postavimo na ogenj, umešamo z mlekom razmešano riževo moko in na majhnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo šest minut. Potem posodo umaknemo z ognja, dodamo rožno vodo in premešamo. Zmes poljubno na debelo zlijemo na ravno površino, in ko se ohladi, potresemo s sesekljanimi pistacijami in postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
16%
11 glasov
Smučarske skoke.
47%
33 glasov
Biatlon.
4%
3 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
1%
1 glasov
Nekaj drugega.
1%
1 glasov
Ne spremljam.
29%
20 glasov
Skupaj glasov: 70