60 dag krompirja
40 dag špinače
1 čebula
3 stroki česna
kos svežega ingverja (tri do štiri cm)
sol, poper
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička čilija v prahu
3 žlice belega olja ali prečiščenega masla
1,2 dl vode
Čebulo in česen drobno sesekljamo, ingver olupimo in drobno naribamo. Špinačo blanširamo in jo, ko se nekoliko ohladi, stisnemo s pestmi, da spusti vso tekočino. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.V ponvi segrejemo maščobo in dodamo gorčična semena. Ko ta začnejo poskakovati, damo v ponev še čebulo, česen in ingver ter med nenehnim mešanjem pražimo, dokler se čebula ne zmehča. Zdaj v ponev damo narezan krompir, čili in sol ter mešamo nekaj minut, da se sestavine povežejo, nato dodamo mlačno vodo. Na zmernem ognju kuhamo deset minut oziroma toliko, da se krompir povsem zmehča. Na koncu dodamo še dobro odcejeno špinačo, premešamo, posodo pokrijemo in pustimo na majhnem ognju še 10 minut. Jed postrežemo vročo.
