(RECEPT) Kari s špinačo

Tako pripravljen kari (originalno ime je saag aloo) je eden izmed številnih iz indijske zakladnice brezmesnih jedi.

Profimedia
Datum 22. november 2025 08:00
Čas branja 1 min

60 dag krompirja

40 dag špinače

1 čebula

3 stroki česna

kos svežega ingverja (tri do štiri cm)

sol, poper

1 žlička gorčičnih semen

1 žlička čilija v prahu

3 žlice belega olja ali prečiščenega masla

1,2 dl vode

 

Čebulo in česen drobno sesekljamo, ingver olupimo in drobno naribamo. Špinačo blanširamo in jo, ko se nekoliko ohladi, stisnemo s pestmi, da spusti vso tekočino. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.V ponvi segrejemo maščobo in dodamo gorčična semena. Ko ta začnejo poskakovati, damo v ponev še čebulo, česen in ingver ter med nenehnim mešanjem pražimo, dokler se čebula ne zmehča. Zdaj v ponev damo narezan krompir, čili in sol ter mešamo nekaj minut, da se sestavine povežejo, nato dodamo mlačno vodo. Na zmernem ognju kuhamo deset minut oziroma toliko, da se krompir povsem zmehča. Na koncu dodamo še dobro odcejeno špinačo, premešamo, posodo pokrijemo in pustimo na majhnem ognju še 10 minut. Jed postrežemo vročo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
257 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
256 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
102 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 661