Ko trajnost postane način življenja

Letos smo se na okrogli mizi Zelena celica – Ko trajnost postane način življenja, pogovarjali o tem, kako se elementi  voda, zrak, svetloba in hrana  srečujejo v sodobnem bivalnem prostoru. Kako tehnologija pomaga, da živimo bolj zdravo in kje je še prostor za izboljšave v našem vsakdanu.

Omenjeni štirje elementi so tisti, brez katerih ni življenja. V Zeleni celici jih bomo povezali v zgodbo o tem, kako lahko vsi  doma in na delovnem mestu živimo bolj usklajeno z naravo.
Tokrat ne bomo govorili le o tehnologiji, energetski učinkovitosti in strategijah, temveč tudi o ljudeh, o našem vsakdanjiku in o tem, kako lahko preprosti koraki ustvarijo zdravo, prijetno in trajnostno okolje za bivanje in delo.

Naši sogovorniki so bili:

  • dr. Radmila Wollrab, direktorica trajnostnega razvoja skupine Kansai Helios, o trajnostnih pristopih podjetja in razvoju okoljsko prijaznejših materialov;
  • Mihaela Hafner, vodja za področje trajnosti v podjetju IKEA Slovenija, o trajnostnem shranjevanju in zmanjševanju zavržene hrane;
  • Martin Gustinčič, arhitekt specializiran tudi za osvetlitev prostorov, o pravih pristopih in izbiri svetil v sodobnem domu ali pisarni;
  • Milan Kuster, direktor podjetja I-Vent, o svežem zraku, napredku na področju prezračevanja v slovenskih domovih, pomenu prezračevanja za zdravje ter dobro počutje.

Vabljeni k ogledu posnetka.

Arhiv okroglih miz

  • Svetloba, zrak in voda so ključni za zdravo življenje

    Svetloba, zrak in voda so ključni za zdravo življenje

  • "Brez zraka nam živeti ni"

    Ohranjanje čistega zraka: Izzivi in rešitve

  • S pravimi koraki do imenitne vrtičkarske sezone

    Kakšen je recept za zdrav vrt in okusen pridelek

  • Vodnik za odlično vrtičkarsko sezono

    Z vrtnarskimi trendi do lepšega vrta in boljšega počutja