2 cela piščančja fileja
3 večji paradižniki
12 rezin sira čedar
12 rezin šunke ali pršuta
1 srednje velika čebula
1 konzerva pelatov
sol, poper
5 strokov česna
žlička origana
2 žlici belega vina
olivno olje
Izberemo večje, debelejše fileje. Prerežemo jih na pol, da dobimo štiri kose. Operemo jih in osušimo, potem pa naredimo štiri zareze in jih natremo s soljo in poprom (če želimo bolj intenziven okus, uporabimo mešanico začimb ali soli in popru dodamo mleto rdečo papriko in česen v prahu). V ponvi segrejemo olivno olje in meso na hitro opečemo na obeh straneh, potem jih vzamemo iz ponve.
Čebulo drobno narežemo, enako naredimo s pelati (tekočino prihranimo), česen stisnemo. V ponev, v kateri smo pekli zrezke, po potrebi damo še malo olja, potem vanjo stresemo čebulo. Pražimo jo nekaj minut, ko uvene in začne rjaveti, dodamo česen, pelate in origano. Premešamo, dodamo še malo vina, in ko alkohol izhlapi, še malo vode. Kuhamo nekaj minut, da nastane gostljata omaka.
Paradižnik narežemo na tanke rezine. V zareze filejev izmenično damo rezino šunke, sira in paradižnika, potresemo z malo soli in popra, po vrhu dodamo še malo sira. Omako zlijemo v manjši pekač, dodamo zrezke in jed dokončamo v pečici. Segrejemo jo na 200 do 220 stopinj Celzija in pečemo 15 minut.
