(RECEPT) Pirin kruh brez kvasa

Zdrav, pa še vsakomur uspe.

Profimedia
Datum 19. april 2020 05:04
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

400 g pirine moke
2 žlički sode bikarbone
lonček (2-3 dl) navadnega jogurta
žlička soli
dve žlici oljčnega olja
približno 2 dl mineralne vode
po želji mešanica semen
Pirin kruh brez kvasa z dodanimi semeni je kruh, ki vsakomur uspehu, preprosto in učinkovito, bi dejali, in še zdravo. Zmešamo vse sestavine, masa bo nekoliko mokra, a se ne ustrašite, tako je prav. Pekač ali model za kruh obložite s peki papirjem. Maso za kruh denite v pekač, po želji dodate mešanico semen (sončnična, sezamova, lanena ...). Pečemo pri 200 °C okoli 50 minut. Po pol ure lahko zmanjšamo temperaturo pečice na 180 °C. Ko je kruh pečen, ga damo iz pečice in pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
15%
9 glasov
Smučarske skoke.
47%
29 glasov
Biatlon.
5%
3 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
2%
1 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
32%
20 glasov
Skupaj glasov: 62