(RECEPT) Iranska omleta

Originalno ime te zeliščne omlete, kot jo pripravljajo v Iranu, je kookoo sabzi.
Profimedia
Datum 2. januar 2021 04:25
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

3 jajca

šopek peteršilja

šopek koriandra

šopek koprca

sol, poper, mlet čili

kurkuma

pest mletih orehov

10 dag moke

malo olivnega olja

jogurt

žlica semen granatnega jabolka

2 stroka česna

Jajca stepemo s soljo, poprom, čilijem in kurkumo. Peteršilj, česen koriander in koprc sesekljamo in dodamo stepenim jajcem. Vmešamo še orehe in moko, da nastane gosta zmes. Okrogel pekač premažemo z oljem in vanj vlijemo zmes ter pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 15 do 20 minut oziroma dokler omleta ni lepo zapečena. Pečeno omleto potresemo s semeni granatnega jabolka in jo postrežemo z jogurtom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
11%
12 glasov
Smučarske skoke.
52%
59 glasov
Biatlon.
4%
5 glasov
Tek na smučeh.
2%
2 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
28%
32 glasov
Skupaj glasov: 114