On je vez med Gradiščansko in Istro: Na visok piedestal postavlja koline

Datum 23. junij 2024 08:00
Čas branja 10 min
Kuharski mojster Max Stiegl ni zaslovel z visoko kulinariko, temveč z na videz provokativnim, v resnici pa trajnostnim, skrbno premišljenim delovanjem. Njegov ples okusov je zasnovan okrog umne rabe vseh delov živali, doživetje, zaradi katerega je bil pri njem na Gradiščanskem celo Anthony Bourdain, pa so koline. Kulinarika in gastronomija nasploh se vedno bolj vrača h koreninam. V ospredje stopajo lokalno naravnani trajnostni koncepti z rabo čim več vsega iz bližnje okolice in z zgodbami o zgolj nujno potrebnih intervencijah med poljem, gozdom, hlevom, vinogradom in mizo.

Kot gastronomsko doživetje na visok piedestal s svojim delovanjem postavlja koline.

 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
18%
7 glasov
Smučarske skoke.
43%
17 glasov
Biatlon.
5%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
35%
14 glasov
Skupaj glasov: 40