(RECEPT) Jagodna šarlota

Priljubljeno jagodno sladico lahko obogatimo tudi s čokolado.

Jagodna šarlota
Jagodna šarlota
Profimedia
Datum 18. maj 2024 01:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

  • 30 dag baby piškotov (ali savoiardi)
  • 2 žlici mleka
  • nekaj kapljic arome vanilje
  • 5 dag sladkorja
  • 70 dag jagod
  • 3 dl sladke smetane
  • 4 listi želatine

Okrogel tortni model ali skledo obložimo s piškoti. Mleku dodamo aromo vanilje in s čopičem rahlo premažemo piškote po notranji, ravni strani.

20 dag jagod damo na stran za okrasitev, ostalim odstranimo peclje in jih skupaj s sladkorjem sesekljamo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. Želatino 10 minut namakamo v vodi, potem jo zmehčamo v žlici vode in jo vmešamo v jagode. Stepemo sladko smetano in jo rahlo premešamo z jagodami. Kremo nadevamo v model, po dnu in obodu obloženem s piškoti, jo po vrhu poravnamo in okrasimo s prihranjenimi jagodami. Pustimo lahko cele ali jih prerežemo na pol, dodamo lahko še nekaj lističev mete.

Namesto piškotov lahko model obložimo tudi z rezinami rulade. Lahko jo spečemo sami in nadevamo z jagodno marmelado, šarlota pa bo še posebej dobra, če bomo rulado nadevali s čokolado.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
12%
11 glasov
Smučarske skoke.
52%
47 glasov
Biatlon.
4%
4 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
26%
23 glasov
Skupaj glasov: 90