(RECEPT) Jetra po berlinsko

Namesto jabolk lahko uporabimo rezine ananasa.

Datum 16. avgust 2019 05:12
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

4 rezine telečjih jeter po 15 dag
2 večji čebuli
2 večji kiselkasti jabolki
3 žlice moke
1 žlička soli
1 žlička belega popra
10 dag masla
Jetrom odstranimo žilice in belo kožico, jih splahnemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke obročke, jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in pecelj ter narežemo na tanke kolobarje.
V široki ponvi razpustimo polovico masla in opečemo rezine jabolk, potem jih vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Na isti maščobi do zlato rjave barve prepražimo še narezano čebulo, potem jo vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev, v kateri smo pekli jabolka in čebulo, dodamo preostalo maslo in ga segrejemo. Rezine jeter dobro pomokamo in odvečno moko otresemo ter jih damo ogreto maslo. Pečemo jih tri do štiri minute na vsaki strani, vmes jih prelivamo s sokom, ki nastaja med pečenjem. Ko so jetra hrustljavo zapečena, jih z obeh strani potresemo s soljo in poprom, damo na krožnik in obložimo s čebulnimi obročki in pečenimi rezinami jabolk ali ananasa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
11%
12 glasov
Smučarske skoke.
51%
57 glasov
Biatlon.
4%
4 glasov
Tek na smučeh.
2%
2 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
29%
32 glasov
Skupaj glasov: 111