(RECEPT) Iranska jogurtova juha

S kuhalnico po svetu.

Profimedia
Datum 25. junij 2019 06:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

- 1 večjo čebulo,
- 6 jušnih žlic belega ali olivnega olja,
- 2 jedilni žlici moke,
- 1 žlico sesekljane mete,
- 1 žlico sesekljanega peteršilja,
- 1 žlico sesekljanega zelenega dela koriandra,
- 1 žlico sesekljanega kopra,
- 1 žlico sesekljane bazilike,
- 1/2 žlice sesekljanega rožmarina,
- sol,
- poper,
- 2 zvrhani jušni žlici mletih orehov,
- 2 stroka česna,
- 2 dl gostega jogurta.
Čebulo drobno sesekljamo, olje zmerno segrejemo, dodamo čebulo in med mešanjem pražimo, da čebula postekleni. Potem potresemo z moko in pražimo, da je moka svetlo rjava. Dodamo sesekljana zelišča in orehe, premešamo in zalijemo s toliko mlačne vode, da je mešanica v posodi pokrita.
Na zmernem ognju naj juha zavre, potem jo solimo in popramo, rahlo premešamo in dodamo jogurt ter sesekljan česen. Dobro premešamo, potem ogenj nekoliko zmanjšamo in pustimo juho v odkriti posodi še 10 do 15 minut. Če se nam zdi pregosta, jo razredčimo z malo vode.
Preden juho postrežemo, jo potresemo s sesekljanimi zelišči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
18%
7 glasov
Smučarske skoke.
43%
17 glasov
Biatlon.
5%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
35%
14 glasov
Skupaj glasov: 40