(INTERVJU) Oče slowfooda Carlo Petrini: Zdaj letno porabimo že 95 kilogramov mesa na prebivalca. In ni kriva politika

Leo Caharija
Datum 13. avgust 2022 06:00
Čas branja 21 min
Slow Food se je rodil kot gurmanski upor proti odprtju prvega McDonald'sa v Rimu. Koledar očeta počasne hrane Carla Petrinija je natrpan, toda pol ure časa za pogovor smo nekako le uspeli vnesti v program njegovega zadnjega obiska v Furlaniji Julijski krajini, kjer je kot glavni govorec sodeloval na posvetu o zaščiti identitete vitovske in kraškega vinorodnega območja v Devinu. In ko so besede stekle, na uro ni gledal nihče več.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
289 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
291 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
117 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
50 glasov
Skupaj glasov: 747