(INTERVJU) Fabian Kos: Načeloma se ni več obveščalo javnosti, če se je sklepalo, da neskladno živilo ni več pri kupcu

“Potreba po nujnih delih se povečuje, medtem ko kadrovska zasedba inšpekcije ostaja enaka. Tako da je problem predvsem v obremenjenosti inšpektorjev.”
“Potreba po nujnih delih se povečuje, medtem ko kadrovska zasedba inšpekcije ostaja enaka. Tako da je problem predvsem v obremenjenosti inšpektorjev.”
Robert Balen
Datum 30. september 2023 06:00
Čas branja 10 min
- Z direktorjem Inšpekcije za varno hrano o primerih uvoza sporne hrane, sistemih kontrole in obveščanju javnosti.

- Kako se izvaja nadzor in po kakšnem ključu inšpektorji izvajajo pregled pošiljk hrane, ki prispejo v Slovenijo?

- Ali lahko potrošniki izvajalcem dejavnosti zaupajo, da ti ustrezno izvajajo notranje kontrole?

- Zakaj je praksa Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da javnosti več ne obvešča o živilu, pri katerem je bila ugotovljena neskladnost, če predvideva, da je bilo to že razprodano in porabljeno?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
303 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
301 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
126 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 783