Uživanje rib res povečuje tveganje za melanom?

Datum 3. julij 2022 04:40
Čas branja 7 min
Nedavna raziskava je nakazala, da utegne obstajati povezava med uživanjem rib in obolevanjem za melanomom. Tega sicer ne bi nikoli pričakovali, toda ameriški raziskovalci so dejansko ugotovili, da obstaja pri ljudeh, ki pojedo veliko rib, večja verjetnost, da zbolijo za melanomom, najnevarnejšo obliko kožnega raka.

Toda če izsledke te raziskave preučimo podrobneje, se pokaže, da nam zaradi njih in strahu pred kožnim rakom rib vendarle ni treba popolnoma črtati z jedilnika.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
252 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
250 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
101 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 649