60 dag svinjskega fileja
malo soli in popra
ščepec mešanice kitajskih petih začimb
1 jajce
1 žlička šerija ali riževega vina
3 zravnane jušne žlice koruzne moke (ali škroba ali riževe moke)
1 čebula
3 stroki česna
1 zelena paprika
ena manjša konzerva ananasa v koščkih (250 do 300 g)
3 jušne žlice vinskega kisa
5 dag sladkorja
4 jušne žlice paradižnikovega kečapa
Meso narežemo na manjše kocke. V posodi zavremo vodo in dodamo narezano meso. Ko spremeni barvo, ga vzamemo iz vode in dobro osušimo. Ananas precedimo, tekočino prihranimo.
Zmešamo sol, poper, prašek petih začimb, riževo vino, rahlo stepeno jajce in koruzno moko. V mešanico damo kocke mesa in premešamo, da je vsaka obdana z začimbno mešanico.
V voku segrejemo olje na 180 do 190 stopinj. Po obrokih cvremo meso, da je hrustljavo zapečeno, potem ga odcedimo na papirnatem prtiču.
Česen drobno sesekljamo, čebulo narežemo na polmesece, papriko na trakove. Iz voka odlijemo olje od cvrtja, pustima ga toliko, da je dno pokrito. Dodamo česen in na hitro premešamo, potem dodamo še čebulo in narezano papriko. Med mešanjem na hitro prepražimo, potem pa v posodo dodamo ananasov sok, vinski kis, sladkor in kečap. Mešamo, dokler se ne naredi gosta omaka. Dodamo še opečene kocke mesa in koščke ananasa ter še enkrat na hitro premešamo ter postrežemo, najbolje s kuhanim rižem.
