(RECEPT) Trska po norveško

​Recept je eden od mnogih za pripravo trske na Norveškem (sušeno trsko sicer poznamo pod imenom polenovka).

Profimedia
Datum 28. junij 2020 04:40
Čas branja 1 min

Potrebujemo: 

6 filejev trske (polenovke)
2 dl sladke smetane
sol, poper
2 žlici masla
sok pol limone
1 jušna žlica vina
1 mala žlička moke
Fileje trske pokapljamo s polovico limoninega soka. Maslo segrejemo in ribo na hitro opečemo na obeh straneh in jo potem shranimo na toplem. Po potrebi dodamo v ponev še malo masla ali belega olja, potem dodamo moko in na hitro prepražimo, pazimo, da moka ne porjavi. Dolijemo vino, sladko smetano in preostanek limoninega soka. Mešamo z metlico, da se ne naredijo grudice. Potem omako solimo in popramo, ogenj zmanjšamo in v ponev vrnemo ribje fileje. Pustimo dve do tri minute, da se okusi prepojijo, potem postrežemo s pečenim krompirjem. Na krožnik dodamo tudi rezino limone, po želji jed potresemo s sesekljanim koprom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
14%
11 glasov
Smučarske skoke.
49%
38 glasov
Biatlon.
5%
4 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
1%
1 glasov
Nekaj drugega.
3%
2 glasov
Ne spremljam.
26%
20 glasov
Skupaj glasov: 77