(RECEPT) Švedska slivova pita

Ko si zaželite nekaj sladkega ...

Sočne slive in mleti orehi za švedsko pito.
Sočne slive in mleti orehi za švedsko pito.
Profimedia
Datum 6. september 2019 04:58
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

80 dag sočnih sliv
15 dag orehov
40 dag moke
20 dag masla
2 rumenjaka
3 žlice sladke smetane
10 dag sladkorja
žlička cimeta
Moko presejemo, dodamo na kosmiče narezano maslo, rumenjake, smetano in sladkor ter zgnetemo voljno testo. Pustimo ga počivati uro ali dve. Potem ga razvaljamo na velikost pekača, robove nekoliko privzdignemo. Testo na več mestih prebodemo z vilicami. Večji del orehov zmeljemo, preostanek grobo sesekljamo. Slive izkoščičimo in razpolovimo. Potresemo jih z malo sladkorja in cimetom. Slive naložimo na testo in jih potresemo z orehi.
Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, okoli 30 minut oziroma da se robovi testa nekoliko zapečejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
12%
12 glasov
Smučarske skoke.
52%
53 glasov
Biatlon.
4%
4 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
27%
28 glasov
Skupaj glasov: 102