(RECEPT) Solata z avokadom

Solata z avokadom in paradižnikom je priljubljena po vsej Mehiki.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Profimedia
Datum 11. julij 2021 04:40
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

2 zrela avokada

3 srednje veliki paradižniki

1 manjša glava zelene solate

sesekljan koriander

sol, črni poper

olivno olje

sok ene limone

Solato operemo, osušimo in liste natrgamo. Paradižnikom odstranimo semenje in jih narežemo na krhlje. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in ga potem olupimo ter narežemo na tanke rezine. V skledo ali na krožnik položimo natrgano (ali na trakove narezano) solato, po njej razporedimo paradižnik in potem dodamo še rezine avokada. Potresemo s soljo in poprom.

Olje zmešamo z limoninim sokom in z žlico pokapljamo po solati, ostanek preliva postrežemo posebej. Preden solato postrežemo, jo potresemo s sesekljanim koriandrom. Če koriandra ne maramo, ga nadomestimo s peteršiljem.

Po želji lahko dodamo tudi na tanke rezine narezano svežo kumaro.

​Ker zrel avokado vselej ni na voljo, pač kupimo še ne povsem zrelega, ga damo v rjavo papirnato vrečko in shranimo v temnem prostoru. Čez nekaj dni bo sadež dozorel in bo ravno prav mehek za uporabo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
303 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
301 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
126 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 783