(RECEPT) Piščanec teriyaki

Tako pripravljen piščanec je ena najbolj enostavnih japonskih jedi. Prav zaradi tega je priljubljen obrok tako na Japonskem kot pri ljubiteljih japonske kuhinje drugod po svetu.

Profimedia
Datum 25. junij 2023 02:00
Čas branja 1 min

10 kosov piščanca

1,5 dl japonske sojine omake

2 jedilni žlici mirina (riževo vino)

1 jedilna žlica sladkorja

3 žlice olja

 

Sojino omako, riževo vino in sladkor damo v manjšo ponev in na zmernem ognju segrevamo, dokler se sladkor ne stopi. Potem ogenj povečamo in pustimo, da omaka zavre, ogenj ponovno zmanjšamo in omako pustimo na zmernem ognju še dve minuti.

V drugi ponvi segrejemo olje in meso na močni vročini spečemo do zlato rjave barve, potem ga prelijemo z omako, ogenj zmanjšamo na minimum in v pokriti posodi meso dušimo 20 minut. Postrežemo s kuhanim rižem.

.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
0%
0 glasov
Smučarske skoke.
0%
0 glasov
Biatlon.
0%
0 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
0%
0 glasov
Skupaj glasov: 0