(RECEPT) Piščanec s kaprami

Perutnina obogatena s svežino limone in šalotke.

Pprofimedia
Datum 28. oktober 2023 01:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

  • 2 piščančja fileja
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol, poper
  • 1 zvrhana žlica moke
  • 2 jušni žlici kaper
  • 2 limoni
  • 1 šalotka
  • 2 dl piščančje juhe
  • malo sesekljanega peteršilja

Šalotko drobno sesekljamo. Limone prepolovimo. Iz ene polovice iztisnemo sok, preostale tri narežemo na tanke rezine. Fileje prerežemo na pol, potem pa vsako polovico prerežemo tako, da dobimo dva tanka zrezka. Solimo jih in popramo ter povaljamo v moki, odvečno moko otresemo. V ponvi segrejemo maslo in olivno olje ter zrezke pečemo do zlato rjave barve. Shranimo jih na toplem. Ko vzamemo iz ponve zadnje zrezke, po potrebi dodamo še malo olivnega olja in damo v ponev narezano šalotko in rezine limone. Med mešanjem pražimo, dokler čebula ne postekleni in se rezine limone nekoliko zmehčajo, potem dodamo še malo masla in jušno osnovo. Ko tekočina nekoliko povre, dodamo kapre in limonin sok. Pečeno meso damo na servirni krožnik, prelijemo z omako in posujemo s peteršiljem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
290 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
293 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
119 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
51 glasov
Skupaj glasov: 753