(RECEPT) Piščanec po lovsko

Piščanec po lovsko, z originalnim imenom poulet chasseur, je tradicionalna jed francoskega podeželja.

Profimedia
Datum 3. julij 2022 04:30
Čas branja 2 min

Potrebujemo:

  • 4 kosi piščančjih prsi s kostjo
  • 1 večja čebula
  • 30 dag šampinjonov
  • sol, poper
  • 1 jušna žlica masla
  • nekaj žlic olja
  • 2 stroka česna
  • 1 jušna žlica moke
  • 1 dl belega vina ali sladkega vermuta
  • 1 konzerva paradižnika v koščkih
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlička sušenega timijana
  • 1 vejica pehtrana
  • 1 manjši šopek peteršilja

Čebulo sesekljamo, česen stisnemo, gobe narežemo na rezine. Meso natremo s soljo in poprom. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in piščančje fileje skupaj s kostjo opečemo z vseh strani (na vsaki strani jih pečemo okoli osem minut na srednje močnem ognju). Meso vzamemo iz ponve in ga shranimo, v ponev pa dodamo maslo in premešamo. Ko se maslo razpusti, dodamo sesekljano čebulo in jo na zmernem ognju pražimo, dokler ne porjavi, potem dodamo malo soli, česen in gobe. Med mešanjem pražimo, da gobe nekoliko uplahnejo, to traja okoli pet minut. Potem v ponev dodamo moko, premešamo, dolijemo vino ali vermut, pustimo, da vsebina zavre, dolijemo še jušno osnovo, dodamo sesekljan paradižnik, timijan, pehtran in še malo soli, premešamo in na koncu v ponev vrnemo meso skupaj s sokom, ki se je nabral, medtem ko je meso počivalo. Posodo pokrijemo in jed pustimo še 10 do 15 minut na zmernem ognju. Tik pred koncem dodamo še sesekljan peteršilj.

Namesto belega vina lahko uporabimo rdeče, meso je lahko tudi brez kosti, po nekaterih receptih pa namesto bele čebule uporabijo rdečo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
16%
11 glasov
Smučarske skoke.
47%
33 glasov
Biatlon.
4%
3 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
1%
1 glasov
Nekaj drugega.
1%
1 glasov
Ne spremljam.
29%
20 glasov
Skupaj glasov: 70