(RECEPT) Piščanec kung pao

Piščanec kung pao je ena najbolj priljubljenih hitro pripravljenih kitajskih jedi. Ni nujno, da je pripravljena s piščancem, namesto tega lahko uporabimo govedino, svinjino ali rakove repke.

Profimedia
Datum 27. avgust 2022 04:25
Čas branja 2 min

Potrebujemo:

  • 50 dag piščančjih prsi
  • 3 jušne žlice sojine omake
  • 2 zravnani jušni žlici koruznega škroba
  • 6 do 8 majhnih suhih čilijev
  • sol
  • sveže mlet kajenski poper
  • 2 žlici kisa chinkiang ali balzamičnega kisa
  • 2 jušni žlici sladkorja
  • nekaj žlic olja

Meso narežemo na tanke trakove in jih zmešamo s po eno žlico sojine omake in koruznega škroba ter soljo in poprom. Pustimo stati, dokler ne pripravimo omake.

V skodelici zmešamo 2 žlici sojine omake, preostalo žlico škroba, sladkor in kis. V ponev damo olje in suhe čilije ter segrevamo na zmernem ognju, dokler se čiliji nekoliko ne zmehčajo in začnejo spreminjati barvo. Ko začnejo rjaveti, jih z leseno kuhalnico premaknemo ob rob ponve, na olje pa damo trakove piščančjega mesa. S kuhalnico meso razporedimo tako, da se koščki ne sprijemajo. Na zmernem ognju jih pustimo, da spodnja stran porjavi, vmes ne mešamo (tri do pet minut). Če čiliji, ki smo jih potisnili ob stran, začnejo rjaveti, jih razporedimo po mesu. Ko je meso na spodnji strani zapečeno, ga z leseno paleto obrnemo in pustimo še dve minuti, da nekoliko porjavi tudi po spodnji strani. Potem v ponev vlijemo mešanico kisa, sladkorja, sojine omake in škroba, premešamo in počakamo minuto ali dve, da nastane gosta omaka. Jed še vročo takoj postrežemo, najbolj tekne na kuhanem jasminovem rižu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
18%
7 glasov
Smučarske skoke.
43%
17 glasov
Biatlon.
5%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
35%
14 glasov
Skupaj glasov: 40