(RECEPT) Piščanec katsu

Hrustljavi piščančji katsu je priljubljena ocvrta jed na Japonskem.

Piščanec katsu
Piščanec katsu
Profimedia
Datum 19. maj 2024 03:00
Čas branja 2 min

Potrebujemo:

  • 4 piščančji fileji
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 15 do 20 dag panko drobtin
  • olje za cvrenje
  • 15 dag dolgozrnatega riža
  • mešana zelenjava po želji
  • 4 žlice omake teriyaki

Meso operemo pod tekočo vodo in ga dobro osušimo. Natremo ga s soljo in poprom.

Riž temeljito speremo skozi cedilko pod tekočo vodo. Ko je voda povsem bistra, damo riž v posodo, dodamo toliko vode, da sega približno 2 cm nad riž, in pristavimo. Ko voda zavre, temperaturo znižamo in v pokriti posodi kuhamo, dokler se na vrhu ne pojavijo vdolbinice. Takrat ogenj ugasnemo, pod pokrov damo vlažno platneno krpo in pustimo, da riž vpije vso tekočino.

Začinjeno meso povaljamo v moki, odvečno otresemo. Povlečemo skozi stepena jajca in nazadnje povaljamo v panko drobtinah. Cvremo v vročem olju, dokler skoraj ni lepo hrustljava.

Na krožnik damo kuhan riž, dodamo poljubno zelenjavo (svežo, v solati ali na hitro prepraženo v ponvi) in nazadnje še ocvrto meso, ki ga narežemo na rezine, na koncu pa prelijemo s teriyaki omako. Lahko jo pripravimo tudi doma, in sicer tako, da v posodi na močnem ognju zmešamo 1,5 dl sojine omake, 5 dag rjavega sladkorja, 2 žlici piščančje jušne osnove in eno žlico mirina (riževo vino).

Piščančji katsu je priljubljena ocvrta jed na Japonskem. Namesto s piščančjimi fileji jo lahko pripravimo tudi s svinjino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
13%
11 glasov
Smučarske skoke.
51%
44 glasov
Biatlon.
5%
4 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
26%
23 glasov
Skupaj glasov: 87