(RECEPT) Ocvrto medeno pecivo

Takšne medene ocvrtke pripravljajo v Maroku in drugih državah Magreba.

Profimedia
Datum 17. maj 2020 03:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

25 dag moke
1 krompir
2 dag kvasa
10 dag sezama
2 dl mleka
15 dag medu
rastlinsko olje za cvrtje
Krompir skuhamo v olupku, ga potem olupimo in spasiramo. Zmešamo ga z moko, ščepcem soli, zdrobljenim kvasom in mlačno vodo ter zamesimo voljno testo. Lahko dodamo tudi malo mleka sobne temperature, če je testo pretrdo. Testo naj vzhaja eno uro, potem ga znova pregnetemo in pustimo vzhajati eno uro. Iz njega nato oblikujemo majhne žogice in jih nekoliko sploščimo, da so bolj podobne valju. Cvremo jih v vročem olju, potem jih odcedimo na papirnatem prtiču. Med segrejemo, in ko je tekoč, vanj namočimo ocvrto pecivo in ga povaljamo v sezamu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
12%
11 glasov
Smučarske skoke.
52%
47 glasov
Biatlon.
4%
4 glasov
Tek na smučeh.
1%
1 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
26%
23 glasov
Skupaj glasov: 90