(RECEPT) Kari s sušenimi rakci

Tako pripravljen kari iz sušenih rakcev in banan je priljubljena jed na Mavriciju.

Profimedia
Datum 29. april 2023 01:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

  • 15 dag sušenih rakcev
  • 6 plantain banan (za cvrtje)
  • 2 paradižnika
  • 1 srednje velika čebula
  • 3 liste karija
  • 3 stroki česna
  • 1 jušna žlica naribanega ingverja
  • kari začimbna mešanica
  • sol, poper
  • olje
  • listi koriandra

Rakce splahnemo pod tekočo vodo in jih potem namakamo 45 minut. Iz česna, ingverja in dveh jušnih žlic kari mešanice ter malo vode naredimo pasto. Čebulo sesekljamo, paradižnik narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in nekaj minut na zmernem ognju pražimo čebulo; še preden začne rjaveti, dodamo liste karija ter pasto iz česna in ingverja. Premešamo in dodamo zajemalko vode, nekaj minut kuhamo na zmernem ognju. Dodamo odcejene rakce in kuhamo še tri minute. Tačas olupimo banane in jih narežemo na kolobarje; skupaj s sesekljanim paradižnikom jih dodamo v omako, solimo in popramo. Na majhnem ognju v pokriti posodi kuhamo pet do deset minut, da se banane zmehčajo. Po potrebi jed dodatno solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s sesekljanimi listi koriandra. Tako pripravljen kari iz sušenih rakcev in banan je priljubljena jed na Mavriciju. Ne sme pa biti preveč tekoča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
312 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
307 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
131 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 803