(RECEPT) Jajčevci z jogurtom

Namesto kopra lahko uporabimo koriander ali peteršilj.

Jajčevci z jogurtom
Jajčevci z jogurtom
Profimedia
Datum 30. junij 2024 04:00
Čas branja 1 min

2 večja jajčevca

4 dl grškega jogurta

3 stroki česna

1 manjši šopek koprca

1 granatno jabolko

sol, poper

olivno olje

Jajčevcema odrežemo pecelj in ju narežemo na 5 do 8 mm debele rezine (jajčevcev ne olupimo). Potresemo jih s soljo in pustimo stati 20 minut, da odteče voda, potem jih dobro osušimo. Česen olupimo in stisnemo, koprc sesekljamo. Granatno jabolko prerežemo na pol in ga očistimo semenja. Česen, koprc (nekaj ga ohranimo za okrasitev), sol in poper ter malo olivnega olja zmešamo z jogurtom.

V ponvi segrejemo olivno olje in rezine jajčevcev hrustljavo opečemo na obeh straneh (spečemo jih lahko tudi na žaru). Še mlačne premažemo z jogurtom, potresemo s semeni granatnega jabolka in okrasimo s koprom. Namesto kopra lahko uporabimo koriander ali peteršilj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
20%
7 glasov
Smučarske skoke.
40%
14 glasov
Biatlon.
6%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
34%
12 glasov
Skupaj glasov: 35