(RECEPT) Hladna kumarična juha

Popolna poletna osvežujoča juha

Juha, hladna kumarična juha
Juha, hladna kumarična juha
Profimedia
Datum 7. julij 2024 06:00
Čas branja 1 min

Potrebujete:

  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 1/2 grškega jogurta
  • 4 velike ohlajene kumare
  • 1 žlica limetinega soka
  • pol skodelice sveže bazilike
  • feta sir
  • sol
  • poper

Kumare olupite in narežite na večje kose. V mešalniku zmešajte polovico kumar, kislo smetano, jogurt, baziliko, limetin sok, četrt skodelice hladne vode, ščepec soli in ščepec popra. Ko so sestavine zmešane v homogeno kašo, dodajte še preostale kumare in spet zaženite strojček. Juho spravite v hladilnik. Hladna kumarična juha je priljubljena ohladitev v mediteranskih deželah, sploh popolna na vroč poletni dan. Za pripravo ni treba prižgati pečice, štedilnika ali celo žara. Kot rečeno, sestavine samo stresite v mešalnik, pretlačite in ohladite! Po nekaj urah v hladilniku bo ta kumarična juha kremna, hladna, svetla in osvežilna. Ko juho postrežete, jo potrosite z nekaj feta sira. Če v receptu niste uporabili bazilike, juho potresite z izbrano sesekljano začimbo - koprom, meto ali drobnjakom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
18%
7 glasov
Smučarske skoke.
43%
17 glasov
Biatlon.
5%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
35%
14 glasov
Skupaj glasov: 40