(RECEPT) Hladna jogurtova juha

Profimedia
Datum 18. julij 2021 04:30
Čas branja 1 min

20 dag bulgurja

20 dag kuhane čičerike

25 dag čvrstega jogurta

25 dag tekočega jogurta

sol, poper

sesekljan koprc

V posodi zavremo vodo, stresemo vanjo bulgur, dodamo še skodelico hladne vode in skuhamo bulgur, potem ga dobro odcedimo. V večji skledi z metlico zmešamo obe vrsti jogurta, dodamo kuhan bulgur in potem še čičeriko. Po želji lahko del bulgurja in čičerike zmiksamo s paličnim mešalnikom in najprej to zmešamo z jogurtom, da dobimo kremasto zmes, preostanek pa potem potresemo po juhi. Solimo in postopoma dolivamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote juhe. Na koncu dodamo še sesekljan koprc. Posodo pokrijemo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi.

Tako pripravljena hladna jogurtova juha je pogosta na poletnih jedilnik po vsej Turčiji. Tam se imenuje ayran aşi çorbasi, postreže pa se lahko tudi mlačna, ne zgolj hladna. Zaradi hranilne vrednosti bulgurja in čičerike je tudi zelo zdrava, ne le lahka in osvežilna, torej je zelo primerna za poletne dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
312 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
307 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
131 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 803